Welkom!

Wij zijn Copper Branch, een mooi maar vooral ook erg lekker restaurant. Copper Branch is opgericht door Rio Infantino die in de jaren 90 en 00 werkte bij McDonalds en op een gegeven moment besloot een eigen restaurant concept te ontwikkelen waarbij smaak, gezond- en duurzaamheid een grote rol spelen. 

 

Samen met zijn chef-kok en diëtist gaven ze zich zelf de opdracht om het lekkerste uit Canada op een gezonde en duurzame manier vorm te geven. De diëtiste kwam al snel met dat er dan zo min mogelijk zout, zo min mogelijk suiker in zou moeten zitten en dat het plantaardig zou moeten zijn. Ook zou er zoveel mogelijk lokaal moeten worden ingekocht. De chef had als opdracht de lekkerste burgers, bowls and wraps te maken waarbij de multiculturele(fusion) smaak van Canada in de diverse gerechten meer dan prima terug moest komen.

 

Dat lukte en Rio opende zijn eerste restaurant in 2014 in Mont-Real. Copper Branch is een succes en binnen een paar jaar waren er meer dan 70 Copper Branch restaurants. In 2018 werd het eerste Copper Branch restaurant in Europa (in Frankrijk) geopend en sinds twee jaar zijn er ook Copper Branch restaurants in Nederland. In April dit jaar opende we ons restaurant in Almere (we bevinden ons in het centrum onder de bibliotheek aan het marktplein).

 

Veel mensen die bij ons binnen lopen zijn verrast en na het bezoek vertellen ze ons dat ze echt onder de indruk van onze lekkere gerechten (zo houden bijvoorbeeld zelfs de niet-champignon/paddenstoel liefhebbers van onze gekarameliseerde shiitake (is dit echt geen vlees?!)  die mild en toch scherp is en perfect combineert met de diverse groentes). 

Onze gasten vertellen ons ook dat ze het jammer vinden dat ze niet eerder van ons bestaan wisten en dat we moeten werken aan onze naambekendheid. ´Onbekend maakt onbemind´ hebben we dan ook al vaak gehoord. Daarom dit bericht.

 

We willen je graag kennis laten maken met ons ‘Canadian comfort food’. We zijn open van 10 uur ’s ochtends voor ontbijt tot 21 uur ’s avonds voor een erg lekker en voedzaam diner.  Daarbij hebben we ook lunch en heerlijke koffie en niet te vergeten taartjes. (Je kunt ons ook proberen via Uber en Thuisbezorgd).

 

Daarom bij dezen de uitnodiging dat wanneer je-jullie een keer zin hebt in Canadian comfort food en/of je in de stad bent binnen te komen en te genieten van onze heerlijke gerechten. Vriendelijk bedankt en verwelkomen we je-jullie graag!

 

Team Copper Branch Almere

P.S. We hebben onze belofte nog nooit hoeven waarmaken en doen deze hierbij ook weer: niet lekker = geld terug!